Over De Ruytter


De Ruytter BVBA is een horeca groothandel met meer dan 75 jaar ervaring. De Ruytter biedt u een uitgebreid aanbod van zowel vers, droge voeding, diepvries, non food en sterke dranken. Van verse paling tot theelichten kunt u bij ons terecht.

Het werkgebied van De Ruytter is voornamelijk de Vlaamse kust en het hinterland tot Brugge en Roeselare. Het bedrijf zelf is centraal gelegen in het gebied te Leffinge Middelkerke. 

Maak kennis met De Ruytter

Groothandel De Ruytter is een familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring. Het is reeds de 3e generatie die de touwtjes in handen heeft.
Het bedrijf werd opgericht in 1946 door Marcel De Ruytter als melkhandel. Destijds werden de kannen melk nog los verkocht.

Een kleine 25 jaar later kwam zoon Erik, in 1970, helpen in de zaak. In 1978 nam Erik de zaak volledig over van zijn vader. Daarop werd er al snel overgeschakeld op melk in glazen flessen dat destijds op de markt werd gebracht.
De Ruytter richtte zich in eerste instantie voornamelijk naar melkboeren, scholen en buurtwinkels.

Aangepast doelpubliek

Maar toen na enkele jaren duidelijk werd dat de melkboeren een uitstervend ras werden, veranderde De Ruytter de focus naar horeca. Daaropvolgend werd het gamma uitgebreid naar alle zuivel. Naarmate er meer vraag kwam naar andere producten, werden ook droge voeding en diepvriesproducten toegevoegd aan gamma

Tenslotte stapte in 1999 zoon Kris in de zaak en niet veel later ook dochter An. In 2013 vervoegde ook Géraldine, de vrouw van Kris, de zaak. Opnieuw werd het gamma uitgebreid met papierwaren, non food en sterke dranken.

Tot op vandaag is De Ruytter nog steeds een op en top familiebedrijf met de bijhorende persoonlijke aanpak en service.

Snelle service met familiale aanpak

De Ruytter is een familiebedrijf dat kiest voor een compacte afzetmarkt waardoor wij u een zo goed en snel mogelijke service garanderen.
Door de familiale aanpak voelt u zich bij ons nooit een nummer en kunnen wij voldoen aan uw specifieke wensen en noden.

De Ruytter staat voor kwaliteit, service maar vooral ook affiniteit.

Bestellingen en leveringen

U kan dagelijks bij ons bestellen via onze online shop van maandag tot en met zaterdag.

Bestellen kan tot 6u ’s ochtends om dezelfde dag beleverd te worden.

Speelt u met “een vergetelheid?”, geen probleem.  Wij helpen u! Wij vragen dan ook geen minimumdrop om te leveren.